Ämmät jaksaa jankkaa – Kallio Kierrättää vol. 1

Ämmät jaksaa jankkaa – Kallio Kierrättää vol. 1

Mikä siinä on, että jotkut akat on sellaisia lorttoja, että eivät oikeasti osaa ottaa reilusti yhteen, vaan kipristelevät turvallisesti suljettujen ovien takana omissa porukoissaan puhumassa totaalipaskaa asioista joista oikeasti tietävät oikean laidan. Eivätkä taatusti tuo sitä siinä valossa esiin, joka saisi kenet tahansa tajuamaan, kuinka katkeria ämmiä itse ovatkaan.

Luulin pitkään, että tällaiset ihmiset on urbaani legenda. Joku juttu, joka on jäänyt jossakin vaiheessa kansakunnan muistiin sieltä valtion itsenäisyyden alkuajoilta, jolloin kylänraitilla joku eukko on tasaiseen tahtiin motkottanut paskaa kaikista naapureistaan joilla on enemmän lehmiä, isommat pellot tai muutenvaan asiat näennäisesti paremmin. Ja tietenkin samoille naamoille näyttänyt maireaa naamaa sitten sunnuntaikirkossa. Ja tietenkin seuraavalla viikolla motkottaneet ihan samaan tapaan taas raitilla, kuinka kirkossa olivat taas tosi ylpeäntärkeitä.

Törmäsin siis tällaiseen katkeraan lehm…eikun siis mahtavaan tyyppiin viime kesänä erään nimeltämainitsemattoman Kallio-lähtöisen paikalliskirpputorin kautta, jolloin selvisi että asutaan ihan toistemme naapurissa. Samoihin aikoihin törmäsin, osittain tämän henkilön vaikutuksesta nykyiseen tyttöystävääni, joka toimii myös samaisessa FB-ryhmässä. Asiat meni mahtavasti ja huomattiin sitten tämän nykyiseni kanssa tykkäävämme toisistamme vähän enemmänkin. Ja tietenkin jossain vaiheessa sitten tuli pienoinen riidanpoikaselta vaikuttanut kontaktikatkos kommunikaatioon, josta sitten hiukan kummastuneena kysäisin tältä yhteiseltä luotetultamme…

…ja eipä aikaakaan, itseasiassa meni lähinnä minuutteja, niin samainen tieto oli kaikkien tiedossa kyseisessä FB-ryhmässä. Oliko mitenkään ihme, että saatoin vähän suuttua? Ihminen, johon me meidän suhteen alkuaikoina luotimme ystävänä, päätti omia aikojaan juoruilla keskinäisiä asioitamme kaikkien pällisteltäväksi.

Siltä istumalta vittuunnuin sen verran tehokkaasti, että sanoin irti yritykseni yhteistyön tämän henkilön kanssa välittömästi ja poistin hahmon kaverilistaltani. Ei välttämättä paras mahdollinen tapa hoitaa asia, myönnän, mutta siinä vaiheessa raivo otti valtaa. Mikä vittu ihmisillä on, kun ei selkeästi henkilökohtaista asiaa osata pitää itsellään?

Tapahtunut tottakai herätti henkilössä närää, mutta mä en olisi voinut siinä tilanteessa olla kaksinaamaisen juoruämmän (tää on ihan mun oma hellittelynimi kyseiselle neidolle) kanssa missään tekemisissä, varsinkaan työtehtävissä.

Tästä tottakai tapahtui sitten FB-ryhmässä välitön asenteen muutos kaikkeen mitä tein. Yhtäkkiä kaikki missä siellä toimin tai mitä teinkään, oli selkeästi väärin, kaksinaamaista itsekorostusta tai jotain muuta joka hyödyttäisi vain itseäni jonkin omituisen agendan kautta. Ja mikä tietenkin tärkeintä, tästä kaikesta hänen piti kovaan ääneen julistaa mielipidettään. Jos kyseessä olisi ollut normikäyttäjä tuhansien muiden joukossa, niin sen olisi helposti jättänyt huomiotta, mutta nyt kyse oli yksi ryhmän ylläpitäjistä.

Muutaman seuraavan kuukauden ajan jätin asian huomiotta ja jossain vaiheessa ajattelin jo hoitavani asian takaisin urilleen. Henkilö oli kuitenkin ennen juoruiluaan ja sitä seurannutta vinksahdusta ollut mukavaa seuraa. Vähemmän yllättäen en kuitenkaan halunnut työasioissa olla naisen kanssa missään tekemisissä, mutta samaisista työasioista johtuen lykkäsin liennytystä koko ajan tuonnemmaksi.

Noiden kuukausien aikana sain aina välillä tietää, kuinka tuo henkilö oli ”panetellut” jotain tekemisiäni tai kirjoituksiani taas. Ja aina vaikka niihin suhtauduin naurahduksella, oli helppo jättää välien korjaamista pidemmälle.

Nyt sitten tänään huomasin ohimennen tyttöystäväni puhelimessa viestin, jossa tämä nainen oli päättänyt ilmeisen pitkän tekstin suunnilleen sanoihin: ”….se kirjoittaa tänne [FB-ryhmään, toim. huom.], koska sen blogilla on niin vähän lukijoita.”

Vaikka viisivuotiaskin olisi voinut selittää hänelle, miksi FB-kirppisryhmään kirjoitetaan asioita joita ei voi vaan hoitaa blogin kautta, niin päätin laittaa seuraavanlaisen viestin:

Pahoittelut, mutta mä nyt poistan sut mun frendilistalta lopullisesti. Aattelin, että vois jossain vaiheessa lämmitellä suhdetta uudestaan, mutta jos sä vaan edelleen jatkat jossain mun selän takana jonkun paskan puhumista, niin en mä kaipaa sua mun elämään. Mä näin XXXX:n vaan lukevan tota jotain teidän keskustelua ja jos sä mun selän takana selittelet mun myynti-ilmoituksien tarvetta sillä, että mun blogi ei saa tarpeeksi lukijoita, niin mee nyt välillä jo itsees. Ei musta tarvitse pitää tai mun tekemisistä edes, mutta tollanen katkera tilittäminen on jo todella lorttomaista.

Luonnollisestikin, vastauksena tuli seuraavaa:

Saatua susta useita kk valituksia voin vaan todeta että jos mun yp politiikka ei kiinnosta niin soronnoo. Ihmettelinkin miksi lisäsit mut takaidin fb listalle jos kerta sun fiilis on tollanen. En pysty ymmärtämään.

Eli yhtäkkiä syy olikin tämän yksittäisen ylläpitäjän suorittama politiikka, vaikkei hän ollut koskaan edes mitään poliitikkaa postauksieni suhteen edes (tietääkseni) laittanut käytäntöön. Syyhän ei missään nimessä ollut se, että kyseinen naisihminen (tässä luki äsken vielä jotain muuta) oli ämmämäisesti juoruillut kaikki hänelle ystävänä uskotut asiat ulkopuolisille ja siitä kärähdettyään katkeroitunut, aloittanut dissaus- ja haukkumiskampanjan suljetussa ryhmässä, jossa en edes pääsisi puolustautumaan sitä hevonpaskaa vastaan, mitä siellä ilmeisesti on muutaman kuukauden ajan kirjoitettu hänen toimestaan ja lopulta sitten kärähtänyt siitäkin.

Mutta sellainen se logiikka on joillakin naisilla. Onneksi samainen FB-ryhmä on yhtälailla täynnä mahtaviakin ihmisiä. Ei allekirjoittaneen tekemisistä tai puheista tarvitse pitää, mutta seläntakana paskanpuhumisen soisi vaihtuvan suoraan puheeseen.

Ja vielä lopuksi – ihan henkilökohtaisena viestinä sille lortolle ja hänen hännystelijälleen. Ihan vitun hailee, mitä tämän postauksen ilmestymisestä ajattelet. Ole sen verran mies, että käsittelet närkästymisesi minun kanssani, etkä tällä kertaa kosta sitä hyökkäämällä tyttöystävääni vastaan.

Vastaa