Ruokabloggausta luvassa

Ruokabloggausta luvassa

Tein tänään sen päätöksen vihdoin, että tää blogi kunnolla rakennuttuaan tulee käsittelemään myös ruokajuttuja. En tiedä miksi, mutta näiden omien kokkausten lisäksi tekee mieli avautua välillä myös eri ravintoloista. Ja ruoasta noin yleensä. Näkee tietysti nykyään vähän mun keskivartalostakin, että ruoan merkitys on vanhemmiten kasvanut – ei siis siinä mielessä, että sitä pitäisi olla enemmän tai useammin, vaan siten, että sen pitäisi olla parempaa. Tästä huolimatta, allekirjoittaneen arkiruokailu käsittää useinmiten kahta asiaa. Chiliä ja pizzaa, joista molemmat on onneksi itsetehtyä. Ja tietysti myös kolmaskin seikka on huomioitava, eli että vaihtelevalla tiheydellä kulutan aikaani myös ulkona lounailla.

Eilen lauantaina oli kuitenkin yksi esimerkki hetkestä, jolloin ruoalle on hyvä pyhittää oma aikansa. Pienellä sisäpiirikokoontumisella kokoonnuimme keittiööni hiukan kokkailemaan illaksi ja ystäväni Kati, jota on siunattu mahtavalla kokemuksella ravintolaelämän gourmet-henkisistä paikoista, kokkasi meille käsittämättömän hyvää ruokaa.

Mä olen itse tosi huono lisukkeissa ja se perus perunat eri muodossa tai riisi on kyllästymiseen asti jo nähty. Siksi ajattelin antaa paitsi jakoon tämän Katin lisukereseptin, myös laittaa sen itselleni tänne muistiin.

kalaa

Lisukeainekset:
– 1 pieni fenkoli
– 10 perunaa
– paketti herkkusieniä
– 1 munakoiso
– papuja
– voita paistamiseen
– 3 sipulia
– pari valkosipulin kynttä
– miniluumutomaatteja
– lehtikaalia
– pinaattia
– suolaa ja pippuria

Heitä paistinpannulle ensimmäisenä pilkottu sipuli, valkosipuli ja etukäteen puolikypsiksi keitetyt ja lohkotut perunat. Tämän perään heti viipaloidut herkkusienet ja sopivasti lohkottu fenkoli. Anna hetki levätä ja lisää munakoiso, jonka viimeistä edellisenä vain hiukan väriä ottamaan pavut ja kokonaiset miniluumutomaatit. Juuri ennen levyltä ottamista heitä sekaan vielä pinaatti ja lehtikaali ottamaan vähän lämpöä ja jaa setit lautasille. Lisää päälle vielä ripaus yrttiöljyä, jossa persiljaa, timjamia, minttua, piparjuurta, valkosipulia, sitruunamehua, öljyä ja suolaa. Jos tätä ei ole, niin vihreä pesto kuulemma toimii yhtälailla hyvin, jos siihen vaan lisää sekaan hiukan sitruunamehua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *