Vuosi 2019 on mennyt, eläköön 2020

Koska kaikki muutkin muistelevat mielellään kulunutta vuottaan näin vuoden viimeisinä päivinä, niin minäkin. Ehkä eniten siksi, että kuluva vuosi on ollut monella tavalla ainutlaatuinen. Ensinnäkin, lopetan vuoden 2019 samassa paikassa, jossa koin elämäni saaneen uuden startin kaksi vuotta sitten. Olin lopen uupunut ja henkisesti täysin lopussa – monenkin syyn vuoksi. Olin saanut jo 2017 loppuvuodesta oman pääni selväksi uupumuksen pahimmista oireista ja koin, että tarvitsen irtiottoa. Kuukaudeksi Espanjaan, jona aikana pyrin vain nauttimaan auringosta ja plussalla pysyvistä lämpöasteista. Juurikin tästä syystä vuosi 2018 avautui ihan eri tavalla ja sen yksi merkittävimmistä muutoksista oli täysin puskista tullut parisuhde.

Tälle vuodelle tultaessa, tuo parisuhde oli kypsynyt jo niin paljon, että pohdin todella paljon omaa elämääni ja sitä, mitä haluan siitä saada. En ole koskaan ollut kovin avioliittokeskeinen ihminen ja vieläkin se on mielestäni sinänsä turha instituutio, mutta se on myös osoitus syvästä sitoutumisesta, johon halusin itse kiinnittäytyä. Keväällä kosin tuota naista ja vaikkei kieltävää vastausta osannut edes pelätä, ne muutamat sekunnit kun on polvellaan toisen edessä vaatimaton pahvirasia kädessään – tuntuvat melkoisen pitkiltä odottaa ilmiselvää vastausta.

Sen myötä loppuvuoden agenda kuitenkin on tiivistynyt. Töiden osalta olen ottanut paljon enemmän vapauksia ja en koe enää olevani töissä 24/7. Kalenterini näyttää täydemmältä, mutta siinä on myös isoja aukkoja hetkille, joissa keskityn ihan muuhun. ”Uusioperheen” elämä on jotain sellaista, mihin en ikinä olisi kuvitellut asettautuvani, mutta vaikka se ajoittain on todella raskasta – se myös antaa asioita, ajatuksia ja arvoja, joita en olisi koskaan kuvitellut edes olevan olemassa.

Nyt vuonna 2020, menen naimisiin rakastamani naisen kanssa ja jos kaikki menee hyvin, asumme yhdessä kesään mennessä. Työrintamalla toivoisin pystyväni vielä parempaan, mutta osaan olla ottamatta siitä liikaa stressiä tai syyttämättä itseäni, jos niin ei tapahdu.

Sitä odotellessa, 2020 tulee olemaan hyvä vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *