Kahden asunnon loukussa

Kahden asunnon loukussa

Meidän seurustelun aloittamisesta on kohta puolitoista vuotta, ensitapaamisesta yli kolme. Kesästä 2018 lähtien me ollaan eletty kahden asunnon elämää – silloin kun ollaan yhdessä, pääosin Helsingissä omalla asunnollani, koska Demillä on enemmän tekemistä Helsingissä kuin minulla Keravalla. 

Nyt loppuvuoden aikana liikutaan askel siihen suuntaan, että tätä seilaamista tapahtuisi paljon vähemmän. Valmistelen itseäni muuttoon Keravalle. Tarkoitus on säästää rahaa yhteiseen asuntoon ja siksi laittaa meille kaikille yhteiseksi asunnoksi liian pieni Helsingin kämppäni airbnb-asunnoksi.

Mulla on ollut vuosien ajan projekti, jossa yritän vähentää omistamieni tavaroiden määrää. Nyt se projekti on nytkähtänyt samalla aimo askeleen eteenpäin, kun olen kämppääni laittanut siedettävämpään kuntoon tavaravuorten keskellä. Facebookin kirpputoriryhmät, tori.fi ja kavereille asioiden antaminen/trokaaminen ovat kovin tehokkaita ratkaisuja tässä ja olen vähän yllättynytkin, mitä olen saanut kuukaudessa aikaan, kun olen muka yrittänyt samaa viimeisten vuosien ajan. En selkeästi kovinkaan tehokkaasti, huomaan.

Ajatukset muutosta Keravalle ovat vähän sekavat. Olen rakastanut Helsingissä asumista siitä yksinkertaisesta syystä, että kaikki on lähellä. Voin kävellä viidessä minuutissa useisiin erinomaisiin ravintoloihin tai ottaa raitiovaunun oveni edestä ja 20 minuutissa koko kaupunki on avoinna. Keravalta sama maksaa kolme kertaa enemmän ja myös kestää tunnin.

Toisaalla vaakakupissa painaa se, että Keravalla kaikki on halvempaa. Autolle saa aina pysäköintipaikan ja tavallaan se tietty kuppikuntaisuus viehättää. Luonnollisesti myös Demi ja se, että voin joka aamu herätä hänen vierestään on ratkaisevalla tavalla syy, miksi olen ajatuksesta varovaisen innostunut.

Tottakai, tavallaan yhteen muuttaminen on iso askel vaikka kotiosoitteemme ei vielä muutukaan. Se altistaa meidät molemmat toisen heikoille puolille 24/7. Olemme koko suhteemme ajan puhuneet täysin avoimesti siitä, mikä toisessa ärsyttää ja vaikka niitä asioita on ollut todella vähän – ja niitä harvoja olemme molemmat pyrkineet ottamaan huomioon, olemme myös arvailleet mistä syntyy meidän ensimmäinen riitamme. Emme tähän päivään mennessä ole oikeasti riidelleet ja varsinaisia erimielisyyksistä johtuvia väittelyitäkin on ollut vain muutamia. Osittain nekin vähän virne suupielessä, jossa molemmat ehkä pohdimme samaa – tulisiko tästä ensimmäinen riitamme?

Eilen Demi kysyi minulta, onko suhteemme tavallinen.

-Onks meidän suhde sun mielestä tavallinen?
-Vastatakseni mun pitäis varmaan tietää mitä tässä tarkoitetaan tavallisella.
-Se varmaan riippuu vastaajasta.

Puhuttiin siitä, miten meillä on tavanomainen arki keskenämme, mutta kuitenkin kuinka tavallinen suhde on tähän mennessä ainakin itselleni tarkoittanut jotain muuta, kuin mitä meillä on. 

Tässä tavallisesssa suhteessa siis siintää kevät 2020. Siihen mennessä meidän pitäisi olla saanut varmistettua asuntolainamme, kasattua käsirahamme ja ehkä jopa löydettyä oma yhteinen asuntomme.

Se, mistä päin se sitten on – on vielä hämärän peitossa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *